آموزش سریع - یادگیری سریع - MicroLearning

میکرولرنینگ (MicroLearning)، یادگیری خرد، یادگیری سریع چیست؟

درثانیه- میکرولرنینگ- یادگیری خرد- یادگیری سریع- آمورش خرد- آمورش سریع
مدت زمان تقریبی مطالعه: ۴ دقیقه
خسرو حافظی مطلق

هرزمان دوست داری یاد بگیر، هر چقدر دوست داری یاد بگیر…

میکرولرنینگ یکی از روش‌های سریع و کاربردی – مهارتیِ یادگیری (خیلی سریع) به شمار میره، تعریف‌های زیادی در موردش هست اما به نظر من بهترین تعریف این نوع آموزش و یادگیری، ترجمه صفحه ویکی­ پدیای MicroLearning و خود اصل مطلبه که طولانی و تقزیبا همه‌جانبه نوشته‌شده. در ادامه ترجمه و تلخیصی که به خود اصل مطلب اشاره داره رو می خونین (لینک منبع درج شده که به پژوهش ها به زبان اصلی دسترسی داشته باشین).

میکرولرنینگ، یادگیری خرد، یادگیری سریع

مفهوم یادگیری خرد یا میکرولرنینگ یا یادگیری سریع

کلاً یادگیری خرد یعنی بخش بندی (خرد کردن) آموزش به قسمت‌های بسیار کوچیک. میکرولرنینگ اکثراً به‌صورت الکترونیکی (بر بستر وب و رایانه و…) به‌کار میاد و رویکردی جامع برای یادگیری و آموزش مبتنی‌بر‌مهارته. این روش شامل استراتژی‌های کوتاه‌مدت متمرکزیه که برای درک، یادگیری و آموزش مبتنی بر مهارت طراحی شدن.
میشه این روش یادگیری سریع رو یک پارادایم نوظهور در نظر گرفت پس طبیعیه که هنوز تعریف جامعی نداره؛ پارادایم ازین نظر که از مدل‌های رایج آموزش-یادگیری قدیمی پیروی نمی کنه و در هیچ‌یک از دسته‌های مدل‌های شناخته‌شده جا نمی­گیره.

چراسرعت یادگیری و یادگیری سریع مهمه؟

  1. در اوایل سال ۱۹۵۶، جرج میلر، روانشناس شناختی از دپارتمان روانشناسی دانشگاه هاروارد، استدلال کرد که میانگین تعداد اشیایی که یک انسان متوسط ​​می‌تواند در حافظه کوتاه‌مدت نگه داره، ۲ ± ۷ است (قانون میلر).

  2. تعداد زیادی از آزمایش‌ها و پژوهش‌ها هستن که نشون میدن، مغز انسان به‌طور فعال (برنامه‌ریزی‌شده) “چیزها” رو فراموش می کنه.

  3. تحقیقات نشان می‌دهد که یادگیری خرد می‌تواند منجر به افزایش قابل‌توجهی در میزان قبولی در امتحانات (تا ۱۸٪) شود.

این تحقیقات منتج شده به این نکته که تقسیم کردن اطلاعات به تکه‌های کوچیک “لقمه‌ای” باعث افزایش توجه و میزان در یاد موندن شده. تا سال ۲۰۲۰، حداقل ۴۷۶ نشریه مرتبط در حال بررسی موضوع میکرولرنینگ بودن و به‌ظاهر تا الآن معلوم شده این روش توانایی زیادی در رفع چالش‌های سرعت و کاربرد یادگیری داره.

مزایای یادگیری سریع به سبک میکرولرنینگ

مزایای میکرولرنینگ:

“ریزآموزش” متدیه که افراد به یادگیری در محیط‌ها و رسانه‌ها  به‌ویژه محیط‌های مجازیِ بربستر وب می‌پردازن؛ که طبق‌معمول همیشه مزایای زیر رو به همراه داره:

  1. زمان کم

  2. هزینه عملیاتی پایین

  3. محتوایی با واحدهای زمانی بسیار کوچک با قابلیت ‌دسترسی سریع

  4. نوع یادگیری عمل‌گرا و سریع

  5. و…

همچنین نیازی به یادگیری تمامی ابعاد یک موضوع نیست. این قابلیت وجود داره که موضوعات یادگیری رو برحسب نیاز یادگیرنده در قالب‌ها و استراتژی های مختلف طراحی کرد. با توجه به همه گیر شدنِ استفاده از دنیای مجازی تقریباً با این قالب‌ها آشنایی داریم:

استراتژی های میکرولرنینگ و یادگیری سریع

  • مطالعه یک پاراگراف متن، ایمیل یا پیامک

  • پادکست اطلاعاتی (کوتاه)

  • تماشای یک کلیپ ویدیویی کوتاه

  • مشاهده فلش کارت

  • به خاطر سپردن کلمات، واژگان، تعریف یا فرمول

  • اینفوگرافیک

  • پاسخ به سؤالات در آزمون‌ها

  • یادگیری به‌وسیله بازی­گونگی (Gamification) با بازی‌های خرد

  • اشعار کوتاه

  • نوشتن یا ترسیم بازتابی در مورد محتوای مشاهده‌شده

منبع اصلی توضیحات بالا با کلیک روی صفحه میکرولرنینگ در ویکی پدیا قابل دسترسیه.

 

درثانیه در زمینه میکرولرنینگ چه می­کنه؟

مطمئناً برای تقسیم کردن مباحث مختلف به تکه‌های کوچیک و انتخاب موضوعات یادگیری، سرعت و زمان‌بندی فعالیت‌ برای طراحی‌ آموزش بسیار اهمیت داره.
درسته که فرآیندهای یادگیری خرد می‌تونن از چند ثانیه تا چند دقیقه یا و حتی بیشتر باشن اما هدف ما در وبسایت درثانیه اینه که مطالب رو رو در کمترین زمان ممکن به صورت ویدئو(حدود یک دقیقه) و مقاله (کنتر از ۱۵۰۰ کلمه) و پادکست (کمتر از۵۰ دقیقه) منتقل کنیم .

شخصا با خیلی از اساتید در مورد این متد یادگیری و کاربردش مشورت کردم ولی مهمترین نکته رو در یک گفتگوی کوتاه با سرکار خانم قدسیه مستغنی (مدیر توسعه روابط اجتماعی و فرهنگی صنایع پودر شیر مشهد) فهمیدم، نظر ایشون با توجه به تجربه‌ای که در ۳۰ سال گذشته در ارتباط با منابع انسانی داشتن مبنی بر این بود که یادگیری به سبک میکرولرنینگ زمانی بهترین تأثیر خودش رو میذاره که یادگیرنده، یک آگاهی یا تجربه قبلی نسبت به مبحثی که میخواد یاد بگیره داشته باشه.
این یعنی به طور کلی بهتره فرد یادگیرنده یک اشراف کلی به موضوعی که میخواد یاد بگیره داشته باشه؛ در غیر این صورت ممکنه نتونه بین تکه‌های درحال آموزش ارتباط معناداری برقرار کنه.

سعی ما بر اینکه که در این وبسایت آموزش‌ها مرتبط به هم و درعین حال مستقل باشن، به طوری که با دنبال کردن آموزش های متوالی یک مبحث به درک عمیق تری از اون بحث برسید اما در شرایط بحرانی به لحاظ زمان، بدون مطالعه کل قسمت‌های مباحث مرتبط باز هم از کارایی و کارامدی هر  بخش کم نشه. زیاد استدلال سختی نیست که بگیم آشنایی اولیه با محیط و موضوعِ موردِ نظر، می تونه سرعت و انسجام یادگیری شما رو بالاتر ببره.

۴.۷/۵ - (۶ امتیاز)
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *